dissabte, de juliol 21, 2007

Bye, bye Piqué, retorn al VidalQuadrisme?


"A quien no le guste, que se vaya a casa y no moleste" asseguren que va espetar el secretari general del Partit Popular Ángel Acebes després de comunicar a Josep Piqué la decisió d'imposar una gestora paral·lela al front del partit conservador a Catalunya. Dit i fet, Piqué va dimitir l'endemà...
Acabava una etapa en la història recent del Partit Popular a Catalunya; una era caracteritzada per la paradoxa de l'apropament al nacionalisme de centre dreta i al camí de la moderació a Catalunya, per una banda, i a la maximalització del discurs conservador a Madrid.

Amb la substitució dels Vendrell i Luna per Daniel Sirera i sobretot Xavier García Albiol -fidels seguidors als dictamens de l'executiva del carrer Génova- comença una nova era que es caracteritzarà per un viratge ideològic al populisme antiimigració -que tants bons resultats ha donat a García Albiol a Badalona- i a l'espanyolisme d'arrel vidalquadrista -que combatrà a l'espai ideològic creat per Ciutadans de Catalunya-. Com diria el brillant cronista de La Vanguardia Enric Juliana "se acercan curvas estrechas y peligrosas, abróchense los cinturones".