dimecres, de març 01, 2006

Quants morts hi ha hagut a l'Iraq?

Quants morts hi hagut a l'Iraq després de l'invasió angloamericana i en la pròpia postguerra? Una pregunta difícil de respondre i que ningú no pot respondre amb exactitud.

Morts per trets, morts per missils, morts a ganivetades, morts per atemptats, morts a causa dels suicides de terroristes, morts a causa de les tortures... Tampoc hem d'oblidar una quantitat indeterminada de persones desaparegudes durant el conflicte. Quants comptes pendents entre màfies o simples veïns es deuen haver portat a terme? D'aquesta llista hem de descartar els morts de gana, morts per atacs de cor, els morts per accident de trànsit, els morts per l'arribada tardana d'una ambulància que no pot arribar a temps a tractar un simple ofegament pk hi ha hagut un atemptat en el camí, etc...? En resum, tots aquells casos en els quals la mort s'ha produit de manera indirecta?

En la web http://www.iraqbodycount.net/ situen la xifra de morts en més de 32.000 morts utilitzant la sistemàtica aproximativa de comptar els morts que publiquen els diaris però que a la fi es una via indirecta de comptar. És que els mitjans de comunicació han pogut comptar tots els morts? Per quan una informació científica de quants morts hi ha hagut realment?

De moment, ens haurem de conformar amb els noms i cognoms de tots els membres de la coalició internacional, geocentrisme occidental

2298 nordamericans

108 britànics

103 altres * (altres països de la coalició amb víctimes

Font: http://icasualties.org/oif/