dissabte, de juliol 08, 2006

El Papa troba Zapatero


Aquesta tarda es produirà un xoc entre dos móns, entre dues perspectives de veure les coses, de valorar el bé comú. Benet XVI i Rodríguez Zapatero (amb l'ajuda inestimable de la Vicepresidenta De la Vega) es trobaran a València enmig d'una polèmica fictícia sobre la idoneïtat de la no anada de Zapatero a la missa de demà al matí.

Les relacions conflictives entre l'església catòlica i el govern socialista de Zapatero han esdevingut un dels grans pals de paller de la legislatura. El projecte reformista d'arrel radical (en termes de politologia) zapaterià d'alliberament del ciutadà ha xocat nombroses vegades amb l'estament religiós espanyol que no ha dubtat en manifestar-se al carrer (!!!) en el tema estrella de discussió: la legalització dels matrimonis gaus. Ara bé, darrere el tema de portada han coexistit temes tan o més importants que els drets dels homosexuals com són la reforma educativa (amb una gran incidència en un camp de tan importància per l'església com és el de les escoles), els projectes de minvar les aportacions econòmiques de l'estat a l'església catòlica, etc... Per la seva banda, les maniobres de l'església catòlica de suport al partit de l'oposició en temes com la familia i la unitat d'Espanya (que gran és Cañizares demanant una pregària per la unitat d'Espanya als seus preveres) tampoc no han estat gens ben rebudes en el govern si bé de cara a la premsa l'executiu ha declinat fer comentaris.

Fora d'Espanya, cal destacar com l'església i el conservadurisme italià han denigrat la imatge de Zapatero en la darrere campanya electoral italiana. No és d'estranyar, un dels últims comentaris de preocupació que va fer l'antic papa Joan Pau II abans de morir va ser que feia Zapatero. L'església encara pensa que Espanya és el seu pati del darrere i que encara pot manar i desmanar en la societat espanyola. Les enquestes d'afiliació religiosa però no menteixen: el catolicisme recula...