dijous, de juny 29, 2006

Palestina/Israel: eL tema de mai acabar

Entrem en una nova etapa de conflicte a Israel i Palestina. El periode d'impass arran de la mort d'Arafat, la malaltia de Sharon, les eleccions a Israel i Palestina, la retirada i el desmantelament de les colònies israelianes de Gaza i la treva tàcita entre Hamas i l'estat isrealià queden ja lluny... Tornem a una nova fase de retroalimentació de l’acció-reacció. Primer seran les operacions militars, després els atemptats suicides. És el conflicte de mai acabar.

Sense voler restar el protagonisme igualment negatiu dels palestins en la situació, destacaria les operacions desmesurades dels isrealians els últims dies. En resposta als atacs amb míssils katiusha des de Gaza van matar a una familia mentre disfrutava d'un diumenge estival a la platja. Ara, per rescatar a un soldat segrestat organitzen una operació d’invasió d’un territori que havien abandonat fa només uns mesos amb maniobres desmesurades que podrien titllar-se de càstig col·lectiu a la comunitat palestina...

La fita històrica del reconeixement implícit d’Israel per part de Hamas (organització recordem que fins ara propugnava la desaparició de l’estat d’Israel) passarà a l’oblit davant de l’estiu sagnant que ens espera.